Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 
              Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας,  με απόφασή του στη συνεδρίασή του της 25-1-2012,   εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση.

              Το «νέο σχολείο» που ετοιμάζεται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το Υπουργείο Παιδείας  είναι ένα σχολείο με λιγότερες σχολικές μονάδες λόγω συγχωνεύσεων, με συμπτύξεις τμημάτων που στοιβάζουν 27 παιδιά σε αίθουσες συνήθως ακατάλληλες, ένα σχολείο της «φωτοτυπίας» αφού κοντεύει Πάσχα και ακόμη λείπουν βιβλία, ένα σχολείο που πασχίζει να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για τα στοιχειώδη όπως η θέρμανση και η μετακίνηση των μαθητών. Το «νέο σχολείο» είναι ένα σχολείο γενικευμένης εφαρμογής των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για τους εκπαιδευτικούς με πάσης φύσεως εργασιακές σχέσεις: (ΑΜΩ, Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου, ΑΚΩ, Αναπληρωτές Κανονικού Ωραρίου, ωρομίσθιοι, προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ), με υποχρεωτικές μη εθελοντικές μετακινήσεις, με μισθούς πείνας, με το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο, ειδικά για τους νεοδιόριστους. Ένα σχολείο που απομακρύνεται ραγδαία από την έννοια του Δημόσιου Σχολείου που θα πρέπει να  προσφέρει το αγαθό της μόρφωσης χωρίς προσκόμματα και εμπόδια και κυρίως δωρεάν.

            Σε ένα τέτοιο νέο σχολείο της υποβάθμισης και της απαξίωσης δεν χωρά βεβαίως ο νέος εκπαιδευτικός. Οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού έχουν σταματήσει σχεδόν τελείως. Έτσι 1.800 διοριστέοι εκπαιδευτικοί , μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%) που εδώ και 3 χρόνια παραμένουν αδιόριστοι, 1.500 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των κατηγοριών 24μηνου και 30μηνου, που «θα απορροφηθούν σύμφωνα με το υπουργείο με βάση τις ανάγκες των σχολείων»  εδώ και ενάμιση χρόνο, περιμένουν ακόμη το διορισμό τους.

            Συμπαραστεκόμαστε στους αδιόριστους συναδέλφους και διεκδικούμε μαζί τους:  Άμεσους Διορισμούς όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών.

  •  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου-φτωχολόγιου.
  • Να αρθεί το κλείσιμο σχολείων και η κατάργηση ειδικοτήτων.Να καταργηθούν οι συμπτύξεις τμημάτων. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. 
  • Όχι στην άρση της μονιμότητας. 
 
Καρπενήσι 25 Γενάρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου