Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
Νομού Ηρακλείου

Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41
Τ.Κ. 71201 – Ηράκλειο                                     
Τηλ & Φαξ.: 2810 226557  
Πρόεδρος: 6932430197
Γ. Γραμματέας: 6945900114
E-mail: elme@elmeher.gr
Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr

                                   
                                Ηράκλειο, 15-10-12


ΠΡΟΣ:
Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου,
ΜΜΕ
            


Θέμα: Διώξεις συνδικαλιστών στην Ευρυτανία!

             Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου καταδικάζει τον αυταρχισμό του διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας και την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους συνδικαλιστές-μέλη της ΕΛΜΕ καθώς και την, εν συνόλω, στάση του προς το εκπαιδευτικό κίνημα.
  Για μία ακόμη φορά ο  Διευθυντής ΔΕ Ευρυτανίας κάλεσε σε απολογία τον πρόεδρο  και τη γενική γραμματέα της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας επειδή η ΕΛΜΕ με ανακοίνωσή της άσκησε κριτική, ως όφειλε, στα πλαίσια των  συνδικαλιστικών της  δικαιωμάτων, σε ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε σχέση με τις αποσπάσεις συναδέλφων. Επισημαίνουμε ότι στο παρελθόν, ο ίδιος Διευθυντής,  είχε καλέσει σε απολογία ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΜΕ.*
            Στα πλαίσια της επιβολής της στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της λαϊκής εξαθλίωσης από τη συγκυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους ξένους ιμπεριαλιστές προστάτες τους (Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.), η τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας όχι μόνο για τους πολιτικούς εκπροσώπους της ολιγαρχίας, αλλά και για τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης.
Αυτή την κατεύθυνση ακριβώς επιβεβαιώνει η αυταρχική, αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ευρυτανίας, ο οποίος όχι μόνο -ανοιχτά και προκλητικά- τηρεί το καθεστώς της ευνοιοκρατίας, όπως π.χ. στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών, αλλά επί πλέον αρνείται να αναγνωρίσει και τις στοιχειώδεις συνδικαλιστικές κατακτήσεις-δικαιώματα, διαγράφοντας (!) από το ψηφοδέλτιο των αιρετών του ΠΥΣΔΕ, τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Κώστα Μαστροκώστα, και τη Γ. Γραμματέα, Φωτεινή Πανοπούλου.
Πρόκειται για ακραία πράξη αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, την οποία ο, εν λόγω, διευθυντής (λόγω της συνδικαλιστικής πίεσης που του ασκήθηκε) αναγκάστηκε να αναιρέσει, γεγονός όμως που δεν αίρει ούτε τον αυταρχισμό, ούτε τη συνολικότερη προσβολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, που διαρκώς με τις αποφάσεις και τη συμπεριφορά του εκφράζει!

Θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου αυταρχικά μέτρα εντάσσονται στη λογική μιας συνολικότερης αντιδραστικής πολιτικής κατεύθυνσης, που εκπορεύεται κεντρικά με στόχο την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Σε μια περίοδο, μάλιστα, όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής και ανόδου των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων.

Απαιτούμε από  τον Διευθυντή Εκπαίδευσης  Ευρυτανίας να   
σταματήσει τώρα τις διώξεις εναντίον των συναδέλφων!

Καλούμε  το Υπ. Παιδείας να παρέμβει, ούτως ώστε να μπει   
φραγμός στις όποιες αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές ενέργειες!
    
     Διεκδικούμε  
     την απομάκρυνση του εν λόγω διευθυντή
     από τη θέση της διοίκησης που κατέχει και την οποία
     ασκεί με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο,
     την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών, πολιτικών ελευθεριών και   
     εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών,
         την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων στην εκπαίδευση!


(* Η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007, είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι σε ενέργειες  του συνδικαλιστικού οργάνου  το οποίο εγκαλεί ο  προϊστάμενος. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης όμως δεν έλαβε υπόψη του το άρθρο 46 του ίδιου νόμου, που αναφέρεται στην   συνδικαλιστική ελευθερία και τη ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών με αυτήν δικαιωμάτων,  καθώς και το άρθρο 45  σύμφωνα με το οποίο η υπηρεσιακή κριτική των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, αποτελεί δικαίωμα των υπαλλήλων και τελεί υπό την εγγύηση του Κράτους.)





για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου