Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                     Ορεστιάδα 10-10-2012
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ορεστιάδας                                                             ΑΡ. ΠΡΩΤ. 33
Τηλ.-FAX: 25520-24361

ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Σε μια περίοδο που τα προβλήματα, ακόμα και επιβίωσης, οξύνονται και η οικονομική αιμορραγία αυξάνει λόγω της πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ και των υποτακτικών τους που την εφαρμόζουν, αρκετοί συνάδελφοι για να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους, ζήτησαν και πήραν απόσπαση σε μέρη πιο κοντινά στην κατοικία τους και στις οικογένειές τους.
Ενώ με το άρθρο 31 του νόμου 3848/2010 δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των αποσπασμένων συναδέλφων αν δεν τοποθετηθεί ο αναπληρωτής τους, το υπουργείο ΔΕΝ φροντίζει για την πρόσληψη αναπληρωτών και ειδικά φέτος η καθυστέρηση των προσλήψεων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
Ο  Δντής ΔΔΕ Ευρυτανίας Κασκαμπάς εφάρμοσε επιλεκτικά το άρθρο 31 επιτρέποντας σε κάποιους να αποσπαστούν και σε άλλους όχι!!. Όταν η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, καθώς και η ΟΛΜΕ, κατήγγειλαν αυτή την τακτική του, αντί να απαντήσει, κάλεσε σε απολογία τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαστροκώστα Κώστα και τη γενική γραμματέα της ΕΛΜΕ  Πανοπούλου Φωτεινή!!! Ενοχλήθηκε ο Δντής Κασκαμπάς γιατί τόλμησε το Σωματείο να καταγγείλει την επιλεκτική και προκλητική αυτή συμπεριφορά.
Θεωρούμε ότι η κλήση σε απολογία με την επίκληση των άρθρων 25, 26 και 107 του ν. 3528/2007, είναι αυθαίρετη αφού τα συγκεκριμένα εδάφια αναφέρονται στην στάση του υπαλλήλου μεμονωμένα και όχι στη στάση του συνδικαλιστικού οργάνου  το οποίο εγκαλεί ο  προϊστάμενος. Η κλήση σε απολογία είναι ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη επομένως  είναι απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και  νομικά άκυρη.
Θεωρούμε ότι η πρακτική του Δ/ντή, είναι μια επικίνδυνη λογική που προσβάλλει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταργεί το ρόλο, ακόμα και την ύπαρξη, του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.
Ζητάμε, να σταματήσει άμεσα η συνδικαλιστική δίωξη.  Το τελευταίο που χρειάζεται ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης και ο χειμαζόμενος εκπαιδευτικός είναι  αυτού του είδους οι λογικές που θυμίζουν πρακτικές «πέτρινων» χρόνων.

                                                                  Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος                                                                            Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                                                      Κασάπης Θανάσης

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου