Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΒΡΙΟΥ 2012



 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
            Δε στέγνωσε ακόμη το μελάνι του πιο αποτρόπαιου πολυνομοσχεδίου, του τρίτου, κατά σειρά, Mνημονίου, καθώς και του αντιλαίκού προϋπολογισμού που το υλοποιεί, και μέσα σε 5 μέρες οδηγούν σε απόλυση – μέσω διαθεσιμότητας – όλους τους ΔΕ υπαλλήλους ΙΔΑΧ των διοικητικών ειδικοτήτων, που δεν προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ή άλλου διαγωνισμού, και στη συνέχεια και όλο το πλεονάζον προσωπικό του δημοσίου (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ), ενώ την πορεία κανείς δεν θα εξαιρεθεί από τις απολύσεις.
Στην πραγματικότητα, μετά την ψήφιση του Ν. 4093 είμαστε όλοι υπό απόλυση: μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, κάθε κλάδου και ειδικότητας, με όποιον τρόπο κι αν έχουμε προσληφθεί, μπορούμε να βρεθούμε σε διαθεσιμότητα-απόλυση με μια απλή απόφαση που θα καταργεί τη θέση εργασίας μας: είτε με τις αλλαγές οργανισμών, είτε με τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών-σχολείων-νοσοκομείων, είτε με την «αξιολόγηση δομών και φορέων», είτε με την «αξιολόγηση υπαλλήλων». Αν σήμερα επιτρέψουμε τις απολύσεις «γιατί δεν μας αφορούν», αύριο θα έρθει η δική μας ώρα, αφού προωθούν πάνω από 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.
Ειδικότερα στο χώρο της εκπαίδευσης προωθούν
1.       νέες συγχωνεύσεις σχολείων, βάζοντας καταρχήν στο στόχαστρο τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ,
2.       την υποχρεωτική μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση Υπουργού, σε όλα τα σχολεία και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση,
3.       τη διαδικασία αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών, που θα οδηγήσει, πέρα από τις φραστικές ωραιοποιήσεις της ομάδας «των ειδικών», στην επιστροφή του κλίματος του επιθεωρητισμού στα σχολεία, στην υποχώρηση της συλλογικότητας, σε εργασιακές σχέσεις ζούγκλας.
Ακόμη,
4.       επεκτείνουν τη διάρκεια ισχύος των πινάκων διοριστέων του ΑΣΕΠ σε 3 χρόνια, μειώνοντας παράλληλα στο ελάχιστο τους διορισμούς,
5.       προωθούν αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο, που μαζί με την αξιολόγηση θα επιφέρουν απόλυτη υποταγή και τρομοκρατία αφού θα οδηγούν σε αργία κάθε υπάλληλο, ακόμα και  για την πολιτικοσυνδικαλιστική του άποψη και δράση. Θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια για διώξεις και να «τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί» ανά πάσα στιγμή κάθε υπάλληλο, που δεν είναι πειθήνιο όργανο εκτέλεσης των αντιλαϊκών επιλογών του αστικού κράτους, μια διαδικασία για την οποία πήραμε, άλλωστε, μια γεύση στην περιοχή μας.

Να ανεβάσουμε τη συλλογικότητα – να δυναμώσουμε το σωματείο!
            Σ’ αυτές τις συνθήκες ο εργαζόμενος έχει ένα μόνο δρόμο: ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Οι αυταπάτες ότι μπορεί κανείς να τη «βολέψει» και να «εξαιρεθεί» τελείωσαν. Τώρα μόνο η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μπορούν να αποτρέψουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Είναι η ώρα να ενισχύσουμε το σωματείο, να το νιώσουμε σαν το «εργασιακό μας σπίτι».
Μόνο με σωματεία δυνατά, με ταξικά χαρακτηριστικά θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στη λαίλαπα
Μόνο όλοι μαζί με ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ θα βρούμε μια αγωνιστική διέξοδο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
          Σας καλούμε να κάνουμε την εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ, μια μαζική διαδικασία. Να είμαστε όλοι τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου  2012  και  ώρα  10:30 π.μ. στην  Αίθουσα  της  Βασικής  Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, με  Θέματα  Ημερήσιας  Διάταξης:

       1.    Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ. και Εφορευτικής Επιτροπής .
2.      Απολογισμός Δ. Σ. ΕΛΜΕ – Ταμειακός Απολογισμός .
3.       Ενημέρωση Αιρετών
4.       Κριτική Πεπραγμένων – Δευτερολογία Δ.Σ.
5.       Ψήφιση  Πεπραγμένων.
6.       Προτάσεις για  τη  νέα  σχολική  χρονιά .
7.       Εκλογές για  ανάδειξη  νέου Δ. Σ.
     Η  παρουσία  και  η συμμετοχή  σας  κρίνεται απαραίτητη  στην Γ. Σ. , για το λόγο αυτό έχει εξασφαλιστεί ημερήσια  άδεια.  Κάθε  συνάδελφος  που  δε  θα  παρευρεθεί στη  Γ. Σ.  πρέπει να  βρίσκεται στο  σχολείο  του.

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ. Γραματέας                                                Μαστροκώστας Κώστας                                                      Πανοπούλου Φωτεινή     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου