Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ



Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας καταδικάζει την απαράδεκτη και τρομοκρατική σύλληψη, κράτηση και παραπομπή σε δίκη του δάσκαλου Θανάση Αγαπητού, μέλους του ΔΣ του  Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, και των εργαζομένων στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. Η κίνηση αυτή είναι μια σαφέστατη προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων κατά της μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης, καθώς οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ, ενάντια στην επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Φούχτελ. Είναι σαφές ότι για την Τρόικα εσωτερικού κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που διαταράσσει το κλίμα υποτέλειας αποτελεί αφορμή απροκάλυπτης καταστολής. Η σύλληψη του συναδέλφου μας μέσα στο προαύλιο του σχολείου από άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά το τέλος μάλιστα της σχολικής εορτής για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ξυπνά εφιαλτικές μνήμες του παρελθόντος και αποτελεί κατάφωρη πρόκληση για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι αστήρικτες κατηγορίες για «διατάραξη της κοινής ειρήνης» και για «παράνομη βία» ακούγονται ακόμα πιο φαιδρές όταν εκτοξεύονται από αυτούς που έχουν βυθίσει την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση, που οδηγούν εκατομμύρια εργαζομένους στο δρόμο. «Παράνομη βία» είναι να μην έχεις δουλειά, μισθό για να ζεις, υγειονομική περίθαλψη, ασφάλιση, δωρεάν παιδεία και δημοκρατικά δικαιώματα και όχι να διαδηλώνεις για το δίκιο.


Απαιτούμε :     

  • Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  

Για το Δ.Σ.
  O Πρόεδρος                                                                                                       Η Γ. Γραμματέας
Μαστροκώστας Κωνσταντίνος                                                                    Πανοπούλου Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου