Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7/11 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 10:00 ΠΜ



ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Καρπενήσι 36100
Τηλ: 2237022459
mail: elme.eyr@gmail.com                                              
 www.elme-eyr.blogspot.gr                                          Καρπενήσι 5 Νοεμβρίου 2012

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ!
Η ψήφιση των νέων -εξοντωτικών για τους εργαζόμενους και όλο το λαό- μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του αντιλαϊκότερου κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών. Η περίφημη τρίτη δόση δεν αφορά την κοινωνία και τις ανάγκες της, αλλά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους τοκογλύφους της ΕΚΤ.
ü  Αυτή η βάρβαρη – ταξική πολιτική δεν έχει όρια, όπως αποτυπώνεται και στο σχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε αυτές τις μέρες και προβλέπει για το 2013 μέτρα 14,2 δις, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα ύψους 4,6 δις ευρώ για τη διετία 2015 – 16, προετοιμάζοντας μια εφιαλτική τετραετία για τους εργαζομένους, με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμού Πλαισίου Δημοσιονομικής Στήριξης (ΜΠΔΣ) να προσεγγίζουν τα 19 δις ευρώ, που σίγουρα στην πορεία θα είναι περισσότερα.
ü  Τα νέα μέτρα δεν είναι απλώς κάποιες νέες, έστω οδυνηρές, περικοπές μισθών και συντάξεων που φέρνουν περισσότερη φτώχεια [με το 35% των Ελλήνων να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, πρόκειται για το τρίτο υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως για το τρίτο τρίμηνο του 2012!]. Εκτοξεύουν την ανεργία και τη δυστυχία. Η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ στους νέους [55,6%] και στις γυναίκες 29%, ενώ το συνολικό ανέρχεται στο 25,1%, σύμφωνα με «επίσημα» στοιχεία της Eurostat [στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα].
ü  Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!
Η εκπαίδευση στο άρμα του μνημονίου
Κάτω από αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο προωθούνται και όλες οι αλλαγές στην εκπαίδευση: οι συγχωνεύσεις (ετοιμάζονται για το κλείσιμο άλλων 1.500 σχολείων), οι μηδενικοί διορισμοί (185 άτομα φέτος όταν συνταξιοδοτήθηκαν 3.200), οι αλλεπάλληλες περικοπές των λειτουργικών δαπανών (20 εκατ. Ευρώ έχουν φτάσει στα σχολεία από τα 120 εκατ. του προϋπολογισμού του 2012), το στοίβαγμα των μαθητών στις τάξεις, είναι μια πραγματικότητα πανελλαδικά. Αυτές οι κατευθύνσεις αποτυπώνονται στην περιοχή μας με την αποψίλωση των σχολείων από εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνική υποδομή, με τις χιλιάδες χαμένες ώρες, με τις «ντιρεκτίβες» της Δ/νσης για ανάθεση μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως ειδικότητας, αλλά και με τον κίνδυνο να μην μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν τους χειμερινούς μήνες λόγω έλλειψης θέρμανσης.
Παράλληλα προωθούνται μια σειρά αντιεκπαδευτικές αλλαγές στο γυμνάσιο, στο γενικό λύκειο, στην τεχνική εκπαίδευση, που απαιτούν έναν εκπαιδευτικό φτωχό, μίζερο και υποταγμένο, που με την αξιολόγηση θα ξέρει πως η μη «συμμόρφωση προς τας υποδείξεις» σημαίνει βαθμολογική καθήλωση, περικοπή του λιγοστού μισθού του ή και απόλυση… Σ’ ένα τέτοιο σχολείο, σε μια τέτοια κοινωνία κανείς/καμιά δεν μπορεί να αυταπατάται για ατομικές λύσεις.
Να σφυρηλατήσουμε την αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων, να οργανώσουμε τη γενική απεργία 6 & 7 Νοέμβρη για να είναι η αφετηρία ενός γενικού – παλλαϊκού πολύμορφου αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων και των δανειακών συμβάσεων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος απέναντι στη βαρβαρότητα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.
Με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις και καθημερινές διαδηλώσεις-καταλήψεις-μπλόκα, με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, με καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, κλπ, σε συνεργασία και με άλλες αγωνιζόμενες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να προκαλέσουμε ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ, στην κατεύθυνση του παλλαϊκού-πανεργατικού ξεσηκωμού και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.
Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, και μπορούμε να τα σταματήσουμε. Να μη επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να μη επιτρέψουμε το σφαγιασμό της Παιδείας, της Υγείας και κάθε κοινωνικής κατάκτησης των εργαζομένων, να μη επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας τόπος ανέργων.
Κάνουμε αρχή από την απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 7 Νοέμβρη στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, στην οποία καλούν 11 σωματεία και φορείς του νομού και επιδιώκουμε τη λειτουργία μόνιμης Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στο νομό προκειμένου να οργανώσουμε τις αντιστάσεις, γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του οργανωμένου λαού και του κινήματος, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τη δύναμη του μαχητικού και αποφασιστικού αγώνα διάρκειας ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΟΧΙ
  ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
  ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11, 10π.μ., ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                              Η Γ.Γραμματέας
Μαστροκώστας Κωνταντίνος                                                                            Πανοπούλου Φωτεινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου