Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Καρπενήσι 24 Μαΐου  2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 23/5 συνήλθε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στις 5.30 μμ στη Βασική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου σε ανοιχτή συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν και εξέφρασαν την άποψή τους και άλλοι συνάδελφοι εκτός Δ.Σ. Στη διαδικασία αυτή έγινε ένας πρώτος απολογισμός της πρόσφατης αρνητικής εξέλιξης της αναστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (15/5), του προγράμματος δράσης δηλαδή που είχε ψηφίσει με αυξημένη συμμετοχή και συντριπτικά ποσοστά ο κλάδος μας στις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις.
Το Δ.Σ., αλλά και οι παριστάμενοι συνάδελφοι, επέρριψαν την κύρια ευθύνη στην πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ γιατί έπραξε διαφορετικά από τις αποφάσεις σύσσωμου του κλάδου και γιατί δημιούργησε συνθήκες πραξικοπηματικής αναίρεσης της εντολής των Γενικών Συνελεύσεων, όταν έθεσε ερωτήματα προς ψηφοφορία στους Προέδρους των ΕΛΜΕ για τα οποία δεν είχε ρωτήσει τον κλάδο και τα οποία οι περισσότεροι Πρόεδροι δεν μπορούσαν να απαντήσουν χωρίς εξουσιοδότηση από τις Γ.Σ. τους. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήταν υποχρεωμένο, δηλαδή, σε πραγματικές συνθήκες επιστράτευσης του κλάδου να επικαιροποιήσει την εισήγησή του και να ρωτήσει ευθέως τη βάση αν επιθυμεί να «σπάσουμε» την επιστράτευση ή όχι με πλήρη γνώση και συνείδηση των συνεπειών, για να μπορέσει να διαπιστώσει τις πραγματικές διαθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως πήγε στη Γ.Σ. Προέδρων δεν είχε το δικαίωμα να εκβιάσει την αναστολή της απεργίας, γιατί ήταν προτιμότερο, ακόμη κι αν ο κλάδος δεν ήταν έτοιμος να επιχειρήσει τέτοια σύγκρουση, να πάει στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι, και να δηλώσει: «ΑΠΕΡΓΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ».
Παρόλα αυτά, το ανοιχτό Δ.Σ. έκρινε ότι όλοι οι λόγοι για τους οποίους ψηφίσαμε την απεργία ισχύουν στο ακέραιο, μας περιμένουν σε κάθε γωνία είτε αυτό επιχειρηθεί το Σεπτέμβρη είτε και μέσα στο καλοκαίρι, κυρίως όσον αφορά στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και αναγκαστικές αιτήσεις μετάθεσης. Για το λόγο αυτό, καθώς και γιατί έχουμε μπροστά μας το συνέδριο της ΟΛΜΕ, το οποίο αποτελεί την ανώτερη διαδικασία του κλάδου, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σε Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 4 Ιούνη στις 5 μμ στη Βασική Βιβλιοθήκη. Θεωρούμε ότι σε συνθήκες τόσο σκληρής επίθεσης δεν έχει κανένας το δικαίωμα της «αναχώρησης» και όχι μόνο δε συμμεριζόμαστε την άποψη που κυκλοφορεί ότι πρέπει να διαλύσουμε τα σωματεία, αλλά αντίθετα πιστεύουμε ότι πρέπει να τα ισχυροποιήσουμε και να τα χτίσουμε σε νέα και πιο στέρεη βάση. Πιστεύουμε, επίσης, ότι το πρωτοβάθμιο σωματείο των καθηγητών της Ευρυτανίας έχει κρατήσει πολύ ψηλά τη σημαία στην καθημερινή μάχη της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του και έχει κάθε λόγο να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλους τους συναδέλφους. Είναι ευθύνη όλων μας από την άλλη πλευρά, όχι μόνο να το στηρίξουμε, αλλά να στείλουμε τον εκπρόσωπό του με αγωνιστικές προτάσεις στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, τέτοιες που να μπορούν να εξασφαλίσουν τη συνέχεια της πρόσφατης αγωνιστικής ανάτασης του κλάδου, καθώς και πραγματικές συνθήκες υπεράσπισης ενός μεγάλου κομματιού συναδέλφων (αναπληρωτές, υπεράριθμοι, στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, υποψήφιοι «επίορκοι» και ό,τι βάζει ο νους του καθένα και η φαντασία του Υπουργείου Παιδείας) που θα απειληθούν τα εργασιακά του δικαιώματα και θα ανατραπεί κάθε σταθερή βάση στη ζωή του.
Αποφάσισε, τέλος, ως μέτρο στήριξης της Γενικής Συνέλευσης, να πραγματοποιήσει ενημερωτική συζήτηση για τους συναδέλφους της περιφέρειας, την Πέμπτη 30/4  το απόγευμα στη Φραγκίστα. Για το χώρο και την ώρα της συνάντησης θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

ΝΑ ΘΥΜΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΕΙΣΜΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΟΥΜΕ!
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ!

                           Ο Πρόεδρος                                                                                     Η  Γ. Γραμματέας 
            Μαστροκώστας Κώστας                                                                         Πανοπούλου Φωτεινή    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου