Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΜε αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη να σταματήσουμε τις   απολύσεις των εργαζομένων

            Ο αυταρχικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Με ξαφνικές συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο σε φορείς του Δημοσίου. 
            Στα  πλαίσια αυτής της βαθύτατα αντεργατικής απόφασης, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο ενός Δημόσιου Οργανισμού, της  ΕΡΤ. Το λουκέτο της ΕΡΤ θα σημάνει την απόλυση  και το πέταμα στο δρόμο 2.700 εργαζομένων. 
            Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο που ισοδυναμεί με πραξικόπημα, η κυβέρνηση  βάζει «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, επιφέρει  βαρύτατο πλήγμα του πολιτιστικού και μορφωτικού έργου της ΕΡΤ και επιδιώκει το χτύπημα του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση.
            Ο στόχος είναι προφανής και αφορά την άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας.
            Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Στερεάς Ελλάδας και οι αιρετοί του κλάδου, καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και  εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι οι ιδιώτες πρέπει να μείνουν έξω από τους δημόσιους οργανισμούς, οι οποίοι, μπορούν και πρέπει να προσφέρουν το έργο και τις υπηρεσίες τους στη βάση του δημόσιου συμφέροντος. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων. 
            Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας,  καλούμε τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ και σε μια τέτοια κατεύθυνση θα συμμετάσχουμε και σε πρωτοβουλίες συντονισμού των σωματείων και άλλων φορέων για ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη για να συνεχιστεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ και να είναι νικηφόρος.
            Δηλώνουμε επίσης την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας σε συναδέλφους καθηγητές που συμμετείχαν στην σημερινή πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και κλήθηκαν σε απολογία εξαιτίας του καθεστώτος της επιστράτευσης στο οποίο βρισκόμαστε. Καλούμε τους υπηρεσιακούς παράγοντες και το ΥΠΑΙΘΠΑ να σταματήσουν τώρα κάθε δίωξη τέτοιου είδους και να άρουν άμεσα το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης.
Λαμία 13 Ιουνίου 2013
Οι ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Εύβοιας , Ευρυτανίας , Φθιώτιδας , Φωκίδας
Οι παρευρισκόμενοι Αιρετοί των ΠΥΣΔΕ των νομών και του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας   

1 σχόλιο:

  1. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δίνουν το δικό τους συγκινητικό παρατεταμένο αγώνα.
    ΑΝ και όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι συντονιστούν σε μία ανάλογη κατεύθυνση, τότε υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να δημιουργηθούν ευοίωνες προϋποθέσεις για την ανακοπή της πορείας της βαρβαρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή